Het goed verzorgen van je wimperextensions is belangrijk voor de gezondheid en retentie van je wimpers. We leggen je in deze blog uit welke stappen je moet doorlopen om het langste plezier te hebben van je wimperextensions!

 

De duurzaamheid van je eigen wimperextensions heb je zelf in de hand! Met de onderstaande nazorg tips kun je ervoor zorgen dat je het beste uit je nieuwe set wimperextensions kan halen.

 

Zorg dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de behandeling

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de wimperbehandeling. De wimperlijm heeft 24 uur nodig om volledig uit te kunnen harden. Indien de wimperextensions wel nat worden zullen de wimperextensions afbreken en/of loslaten. Houd ook rekening met vochtige weersomstandigheden zoals mist, regen en sneeuw.

Douche niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling

Douche niet met bijvoorbeeld een knot in binnen 24 uur na de behandeling. Door de stoomdampen hardt de wimperlijm niet goed uit en laten de wimperextensions los of breken ze af.

Wacht de eerste 24 uur met sporten

Sport niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling. Naast het feit dat het dan toch wel heel verleidelijk is om wel te douchen, maakt ook zweet dat de wimperlijm niet goed uithard.

Ga niet binnen de eerste 24 uur naar de sauna of zonnebank

Stoom de eerste 24 uur na de behandeling niet. Ga niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling naar de sauna, door de hitte kan de wimperlijm niet goed uitharden. Daarnaast kan je de eerste 24 uur niet naar de zonnebank, omdat de hitte (en eventueel water dat vernevelt wordt tijdens de zonnebank behandeling) de wimperlijm aantast.

Kijk uit met koken binnen de eerste 24 uur

Let op dat tijdens het koken ook stoomdampen vrijkomen. Denk hierbij aan het openen van de oven en pannen die aan de kook zijn.

Wees de eerste 24 uur voorzichtig met de wimperextensions

De wimperextensions zijn de eerste 24 uur na de behandeling het meest kwetsbaar. Het is dus raadzaam om tijdens deze periode het wimperborsteltje en make-up niet te gebruiken.

Vermijd rechtstreeks stromend water op de wimperextensions

Zodra de eerste 24 uur na de behandeling voorbij zijn, kunnen de wimperextensions ‘gewoon’ nat worden. Zorg dat je tijdens het douchen de douchekop niet rechtstreeks op de wimpers zet. Hierdoor kunnen de wimperextensions in de war en zelfs losraken.

Droog de wimpers voorzichtig na het douchen

Droog na het douchen het gebied rondom de ogen af met een handdoek door voorzichtig te deppen (niet wrijven). Door met een handdoek in bij de ogen te wrijven kunnen de wimperxtensions blijven haken in de handdoek en losraken.

Borstel de wimperextensions in model

Na het douchen kan het zijn dat de wimperextensions een beetje aan elkaar kleven. Met het meegegeven wimperborsteltje kan je de wimpers los en in model borstelen. Je kan de wimpers ook met de haardroger op koude stand (3 seconde per oog) droog föhnen.

Gebruik oog make-up op waterbasis

Gebruik cosmetica producten op waterbasis. Door de wimperextensions is het gebruik van mascara en eyeliner overbodig. Indien je toch mascara of eyeliner wilt gebruiken adviseren wij om make-up producten op waterbasis te gebruiken. Reinig de ogen altijd met water, een olievrije make-up remover of onze lash foam.

Wees voorzichtig met creme (of zonnebrand)

Breng creme (of zonnebrand) voorzichtig rondom de ogen aan en vermijd het ooglid (waar je normaal gesproken eyeliner aanbrengt). Oliën en vettige substanties tasten de wimperlijm aan en zorgen voor onnodige en vroegtijdige wimperextensions uitval.

Reinig de wimperextensions met water of lash shampoo

Breng geen vettige cosmetica en-of reinigingsproducten bij de ogen aan. Hierdoor wordt de wimperlijm namelijk aangetast en zorgt dit voor onnodige en vroegtijdige wimperextension uitval. Reinig de ogen altijd met water, een olievrije make-up remover of onze lash shampoo.

Wees voorzichtig met wattenschijfjes

Wees voorzichtig met wattenschijfjes en wattenstaafjes; de (witte) vezels kunnen in de wimperextensions blijven haken. De pluisjes krijg je niet los met het wimperborsteltje en het kan zelfs pijn doen.

Vermijd wrijving in de ogen

Vermijd wrijving in je ogen en trek niet aan de wimperextensions. Hierdoor beschadigen je natuurlijke wimpers en wimperextensions.

Verwijder de wimperextensions niet zelf

Laat wimperextensions professioneel verwijderen in een salon. De wimperextensions zijn namelijk met een krachtige wimperlijm aangebracht. Deze wimperlijm kan alleen worden opgelost met een speciale remover.