Je bed uitstappen en met zo weinig mogelijk make-up je dag beginnen – klinkt ideaal toch? Wimperextensions kunnen een uitkomst zijn, maar het kan op een nog natuurlijkere manier: met een lash lift. In deze blog vertellen we je precies wanneer een lash lift niet uitgevoerd kan worden, maar we gaan het ook hebben over wat je wel en niet mag doen na de wimperlift behandeling.

Hoelang duurt een wimperlift behandeling?

De behandeling duur ongeveer 45 minuten tot een uur. We starten de behandeling altijd eerst met het schoonmaken van de ogen, zelfs wanneer je zonder make-up op je afspraak arriveert. Dit doen we om de laatste olie (van oa de huid) te verwijderen zodat we het beste resultaat kunnen waarborgen. Daarna gaan we de grote van de krul bepalen, dit doen we op basis van de lengte van jouw wimpers en afhankelijk van hoe “dramatisch” jij je wimperlift wilt hebben.

Daarna zetten we de wimpers vast, door ze omhoog te kammen met een lifting lotion. Dat duurt denk ik wel het langst, omdat bijna elke wimper tegen de beschermer aan moet blijven plakken en dat is precisiewerk. Niet allemaal, omdat we de korte ‘nieuwe’ wimpers niet meenemen. Als die gaan groeien krijgen ze een rare knik en dat willen we natuurlijk niet. Dit moet ongeveer 10 minuten intrekken en dan hebben de wimpers die vorm aangehouden. Om het ook zo te houden voor 6 tot 8 weken, gaat er ook nog een setting lotion overheen. Ook dit moet ongeveer 10 minuten intrekken. Dan kunnen we de wimperverf aanbrengen. Als dat is ingetrokken zijn we eigenlijk klaar, maar binnen Flawlash verzorgen we dan de wimpers nog met een keratine gel.

flawlash academy wimperlifting - lvl - lash lifting - flawlash haren groningen - Cassandra pater

Wanneer kan een lash lift wel uitgevoerd worden?

 • Wanneer je gezonde wimpers hebt
 • Wanneer je je wimperkrultang niet meer elke dag wilt gebruiken
 • Wanneer je iedere ochtend op wilt staan met zo min mogelijk voorwerk, en bijvoorbeeld alleen mascara wil gebruiken
 • Wanneer je een open blik wilt creëren
 • Het maakt niet uit of je lange of korte wimpers hebt ze kunnen altijd gelift worden
 • Wanneer je minimaal 16 jaar oud bent..

Wanneer kan een lash lift niet uitgevoerd worden?

 • Met hooikoorts moet je even opletten dat je niet midden in de tijd zit dat je ogen tranen (de wimpers moeten na de behandeling 24 uur droog blijven)
 • Wanneer je last hebt van een kleine ophoping van pus/abces op het ooglid.
 • Als je Blepharitis hebt (een oogaandoening die zich kenmerkt door chronische ontsteking van het ooglid.)
 • Tijdens chemotherapie kun je geen wimperlift laten doen.
 • Net een operatie aan je ogen gehad? Ook dan moeten we de wimperlift behandeling uitstellen.
 • Bij ontstoken ogen wordt er geen lash lift uitgevoerd
 • Tijdens het 1e trimester van de zwangerschap voeren wij geen lash volume lift uit, dit omdat je dan vol hormonen zit en de wimperlift niet goed kan pakken. 

Wanneer boek ik mijn herhaal afspraak voor een lash lift?

Met een lash lift heb je tot 6 á 8 weken een wow-effect. Mascara is dan niet eens nodig! We hebben weleens verhalen van mensen waarbij de wimperlift er na 3 maanden nog goed uitzit. De lash lift zelf zakt namelijk in met de natuurlijke cyclus van je wimpers. Of het iets is wat je wil bijhouden is natuurlijk aan jezelf. Je kan het ook tussendoor laten verven, want de tint blijft maar maximiaal 2 weken zitten.

Kan ik nog steeds make-up dragen met een lash lift?

Yes! Dat kan! Alleen adviseren wij om dit de eerste 48 tot 36 uur niet te doen Je wimpers mogen dan namelijk niet nat worden, anders kan de setting lotion z’n werk niet goed doen. Kijk dus vooral uit met het wassen van je gezicht de volgende ochtend. Probeer je wimpers ook regelmatig door te borstelen om te voorkomen dat ze een warrige boel worden.

Na die 36 uur mag je alle make-up gebruiken die je wilt, alleen moet je wel uitkijken met waterproof make-up. Die is vaak moeilijker te verwijderen en we adviseren je om make-up te verwijderen met remover die niet op oliebasis is. Anders is het effect van de lash lift binnen no time weg, en dat is natuurlijke zonde, want in principe heb je geen oogmake-up meer nodig!

Is een lash lift schadelijk voor je wimpers?

Nee, niet wanneer je de wimperlifting laat uitvoeren door een professionele stylist.

Het kan zijn dat de wimperlift bij de één langer blijft zitten dan bij een ander.

Dit komt omdat bij iedereen de natuurlijke wimperhaargroei anders is. Natuurlijke wimpers groeien 30 dagen, rusten, en dan begint de groeicyclus opnieuw tot de haren uitvallen. Wimpers bevinden zich in verschillende groeistadia, als gevolg daarvan verliezen we elke dag wimpers.

Sommige personen hebben een groot aantal kleine wimpers die zich in het groeiproces bevinden. Deze wimpers zullen meeliften tijdens de lash lift, maar zullen waarschijnlijk eerder opnieuw gelift moeten worden als ze snel groeien. Je verliest ongeveer 1 tot 5 wimpers per dag, dit verschilt dus per persoon. Hierdoor kan het zijn dat je lash lift niet zo lang of juist langer blijft zitten. Als 80% van de lash lift is uitgegroeid dan kan er een nieuwe lift geplaatst worden.

Wat mag je wel en niet direct na een wimper lift?

 • De eerste 48 uur geen sterke oogmake-up removers, wimperserums of olie gebruiken.
 • De eerste 24 uur na de behandeling niet douchen
 • Bezoek de eerste 24 uur geen sauna gaan.
 • De wimpers mogen de eerste 24 uur op geen enkele manier nat worden, anders kunnen de wimpers gaan zakken en vervaagd de krul.
 • De eerste 24 uur geen oogmake-up gebruiken, anders kan de krul vervagen of kan er een reactie ontstaan.
 • Mocht er irritatie ontstaan leg dan een koude, schone, natte doek op de ogen of neem anti-histamine tabletjes.

Dit zijn natuurlijk even alle feiten en regeltjes om alles goed te laten verlopen en om alle risico’s gezegd te hebben. Maar tot nu toe hebben wij nog nergens problemen mee gehad en is bij iedereen de lash lift fantastisch geworden. Dus laat je niet afschrikken door alle feiten en laat gewoon je wimpers eens krullen en zie wat voor fantastisch resultaat het oplevert! Heb je eenmaal een lash lift laten doen? Dan ben je verkocht en wil je niet meer zonder!