Je lichaam maakt zelf keratine aan, maar als gevolg van chemische behandelingen, invloeden van buitenaf of make-up kan het keratine percentage lager worden. Wanneer deze verhouding uit balans raakt, zullen de haartjes verzwakken of zelfs kunnen afbreken. Het is daarom belangrijk dat we het lichaam helpen deze verloren keratine weer aan te vullen. Daarom introduceert Flawlash Haren nu de Keratine Booster, een keratinebehandeling voor wimpers en wenkbrauwen.

Wat is Keratine?

Keratine is een lichaamseigen bouwstof; een proteïne. Het is het belangrijkste eiwit als bouwstof voor je huid, haar en nagels. Haar bestaat uit een haarwortel en de haarschacht. De haarschacht is het zichtbare deel van het haar en bestaat voor ongeveer 90% uit keratine. Dat is dus bijna het gehele haar. Dit geldt niet alleen voor je hoofdhaar, maar ook voor de haartjes van je wimpers en je wenkbrauwen.

Wat houdt een Keratinebehandeling voor wimpers en wenkbrauwen in?

Tijdens de wimperlifting behandeling, browlift en/of het verven van de wenkbrauwen of wimpers ontstaan er kleine keratine kloven waardoor het haar soepelheid en kracht verliest. Met onze Keratine Booster dringt keratine de haarschacht binnen en kleeft aan scheuren langs de schubbenlaag. De behandeling maakt het haar weer glad, gezond en minder gevoelig voor haarbreuk. Collageen geeft haarvezel voor haarvezel textuur en geeft van binnenuit versteviging en kracht.

Door een keratinebehandeling worden er dus verzorgende ingrediënten, bestaande uit o.a. collageen en keratine, aangebracht op de natuurlijke wimpers en/of wenkbrauwen. Deze ingrediënten herstellen, voeden en hydrateren de beschadigde wimper en/of wenkbrauwharen. Een Keratinebehandeling is een korte behandeling die de groei en verdikking van de wimper en wenkbrauwhaartjes stimuleert met bijna 25% in 2 á 3 behandelingen.

Extra Beschermlaag voor de wimper en wenkbrauwhaartjes.

Maar wat doet de keratine dan precies met de haartjes?

  • Dringt de haarschacht binnen en vult scheurtjes op. Zo hersteld het product de haartjes.
  • Keratine geeft een extra beschermlaagje aan de haartjes. De haartjes zullen dus minder vatbaar zijn voor invloeden van buitenaf.

Keratine Booster: los of als extra treatment

Overtuigd? Een keratinebehandeling is als losse behandeling te boeken, maar kan ook samen met onze wenkbrauw en wimperbehandelingen geboekt worden. Met name bij een lash of browlift of bij het verven van de wimpers en wenkbrauwen raden wij deze keratinebehandeling aan. In ons online boekingssysteem vind je de behandeling onder het kopje “Keratine Booster”.

Onze keratinebehandeling voor wimpers en wenkbrauwen is vrij van parabenen, vegan en niet getest op dieren.