HENNA BROWS

Wil jij ook langdurig perfecte wenkbrauwen zonder elke dag druk te zijn met het bijtekenen en aanbrengen van wenkbrauwmake-up? Dan is de henna brows behandeling dan precies wat je zoekt.

Henna Brows

Bij de henna brow behandeling verven we de wenkbrauwhaartjes met Henna, zoals bij verven met reguliere wenkbrauwverf. Het verschil met Henna is echter dat dit ook, tot maar liefst 14 dagen, op de huid blijft zitten. We noemen dit ook wel het tattoo effect. Het resultaat blijft met Henna dus langer zichtbaar. Daarnaast is het met Henna mogelijk om de wenkbrauwen strakkere donkerder vorm te creëren, waardoor het dragen van wenkbrauwmake-up niet meer nodig is.

Welke kleuren Henna zijn er?

Flawlash Haren werkt met het prachtige merk Dyotics. Deze producten bestaan voor maar liefst 97% uit henna! Dyotics Brow Henna is er in zes mooie tinten, van blond tot bijna zwart. De keuren zijn vrij assig, met uitzondering van Hazelnut. Dit is een warmbruine kleur. Speciaal voor roodharigen en iedereen die van meer warme brows houdt. Overigens kunnen alle kleuren brow henna eenvoudig met elkaar mengen tot de gewenste tint. Er zit dus altijd een kleur bij die bij je past.

 • Brow Henna Honey: vrij warm blond, voor vrouwen (en natuurlijk mannen) met lichte wenkbrauwen en een lichte huid.
 • Brow Henna Taupe: om blonde tot donkerblonde wenkbrauwen te voorzien van een prachtige bruintint
 • Brow Henna Hazelnut: mooie warmbruine kleur, die zeker niet te rood is.
 • Brow Henna Natural Brown: natuurlijk ogende wenkbrauwen op de lichte tot licht getinte huid
 • Brow Henna Ash Brown: een koele donkerbruine tint voor brows op de getinte tot donkere huid
 • Brow Henna Raven: onze donkerste variant. Perfect voor de getinte huid of om te mengen met andere kleuren, zodat deze iets donkerder worden

Toch zal elke kleur bij iedereen weer anders uitpakken, dit is namelijk afhankelijk van jouw huidtype. We raden je dan ook aan om je wensen met ons te bespreken. 

DE BEHANDELING

Bij de Henna Brow Treatment worden de wenkbrauwen geverfd in één van de 6 kleuren uit ons assortiment. Voor het meest langdurige resultaat kan gekozen worden voor een inwerktijd van 20 minuten. Dit geeft ook meteen het meest ‘heftige’ resultaat. Liever iets minder donker? Dan kan er gekozen worden voor een kortere inwerktijd. De zichtbaarheid zal steeds meer vervagen. De eerste 1-2 dagen kan het resultaat heftig zijn.

Naast verven, gaan we de wenkbrauwen ook in vorm brengen. De browstyling behandeling is bij de prijs inbegrepen. Door middel van browmapping en shaping (waxen en epileren) kunnen we de perfecte brows creëren die passen bij jouw gezichtsvorm. Tijdens de behandeling starten we heet met het stijlen van de wenkbrauwen en daarna wordt de henna aangebracht en kan er gekozen worden voor een maximale inwerktijd van 15 minuten. De totale behandeling duurt ongeveer 60 min.

henna brows groningen haren

Voor wie is de Henna Brow behandeling geschikt?

 

 

Henna Brows zijn inpricipe geschikt voor iedereen, maar er zijn een aantal situaties waarin wij de behandeling afraden.

Henna Brows worden afgeraden wanneer..

 • Jij een erg vette huid hebt. De henna verdwijnt dan helaas sneller van de huid.
 • Je zeer blonde wenkbrauwen hebt, of een heel lichte huid.
 • Jouw huid geïrriteerd is, of bij wondjes in- en rondom de wenkbrauwen
 • Je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf of de stof PPD
 • Je ooit een allergische hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage.
 • Je na de behandeling van plan bent om heel veel in de zon te gaan.
 • Je zwanger bent.

Patch-test

Bij twijfel raden we je altijd aan om een patchtest te doen. Je kunt hiervoor op afspraak langskomen in de salon, alvorens je een afspraak maakt voor Henna Brows. Bij de patchtest brengen we een kleine hoeveelheid hennapasta aan op je pols, treedt er binnen 48 uur geen reactie op, dan kan de behandeling veilig uitgevoerd worden.

Aftercare

Wil jij zolang mogelijk genieten van het resultaat van jouw Henna Brows? Dan raden wij je aan om geen gebruik te maken van olierijke producten, peelings en scrubs. Vermijd zoveel mogelijk de zon, sauna of zonnebank. Daarnaast adviseren we je om je wenkbrauwen tot 24 uur na het aanbrengen van de Henna niet in contact te laten komen met stromend water.